Reunió de la Comissió Assessora de Catalogació

La Comissió Assessora de Catalogació (CAC), creada l’any 1998, és l'òrgan consultiu de la Biblioteca de Catalunya en matèria de catalogació. 

Els huracans i els núvols

La setmana passada l'huracà Sandy va malmetre moltes de les infrastructures (especialment elèctriques) d'alguns estats de EEUU i els va deixar sense subministrament elèctric durant alguns dies. 

Reunió per la creació del catàleg de lectura pública

El passat 12.11 el CBUC va assistir a una reunió convocada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat que tenia per objectiu examinar com es pot avançar cap a la creació del catàleg de lectura pública (CLP). 

Reunió del grup de treball per al nou sistema compartit

El passat dimecres es va fer la primera reunió del grup de treball que ha d'estudiar i proposar la transició de l'actual model de catàlegs del CBUC a un sistema compartit més eficient i útil

Sistema de monitorització dels serveis informàtics del CBUC

Aquesta setmana s'ha posat en marxa un sistema que mostra l'estat dels serveis informàtics que usen les institucions del CBUC.

Més col·leccions especials al CCUC

La integració de noves col·leccions especials al CCUC continua incrementant-se regularment. Aquest mes destaquem que:

Reunió de la Comissió de Gestió del GEPA

El passat 14.11, i després de 2 anys d’inactivitat, s’ha reunit la Comissió de Gestió del GEPA. Això s’ha fet després que del nomenament de nous representants per part de les institucions participants. Els membres de la Comissió ara són: per la SUR, Srs. Miquel Puig i Josep Ribas,  pel Dep. de Cultura, Sres. Carme Fenoll i Eugènia Serra, per part del CBUC, Sr. Antoni Gonzàlez Senmartí i Sra. Carina Rey.

Visita de l'UKRR al GEPA

Aquest passat dimarts dia 6, Daryl Yang, responsable del UK Research Reserve http://www.ukrr.ac.uk/, va fer una visita de treball al GEPA, per conéixer la realitat del nostre projecte i noves maneres de treballar, amb l'objectiu d'establir col·laboracions a escala europea.

MDC: Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida s'ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya amb dues col·leccions. 

Linked Open Data a l'MDC

Després d'un temps de desenvolupament i de treballar-ho amb les institucions que en formen part (Institut Cartogràfic de Catalunya, Centre Excursionista de Catalunya i CBUC), hem posat en marxa un sistema visual d'accés a la col·lecció "Arxiu fotogràfic-Estudi de la Masia Catalana". http://mdc1.cbuc.cat/cec/masiesCatalanes/

RACO: 1 institució i revista nova a l'octubre

La institució Innovació i Consultoria en Polítiques Públiques s'ha incorporat a RACO amb la seva publicació: "P3T. Journal of Public Policies and Territory" (http://www.raco.cat/index.php/P3T)

Articles i ponències del CBUC

En la col·lecció d'"Articles i ponències" del CBUC a RECERCAT podeu consultar dos nous documents:

  •  "Use and availability of scholarly journals in Catalan academic libraries" post-print de l'article que es publicarà en la revista "Serials Review" 38 (4), 2012:  http://hdl.handle.net/2072/203071
  • "Repositorios sostenibles, reflexiones a partir de la experiencia española" ponència presentada en el 15è ETD 2012 : International Simposium Electronic Theses and Dissertations a Lima del 12 al 14 setembre de 2012: http://hdl.handle.net/2072/202968

Aplicació docent de Content.dm

Un article que pot ser del vostre interès: “Gestión de contenidos digitales. Primera aplicación docente de CONTENTdm en la universidad española: estudios de Grado y Máster en la Facultad de Ciencias de la Documentación de la UCM”. 

Bona idea (UPC)

Fàcil, barata i útil: fer preguntes als usuaris a la p. web de la biblioteca. Podeu veure com ho fa la Biblioteca Rector G. Ferraté de la UPC a: http://bibliotecnica.upc.edu/BRGF/ a part superior dreta de la pantalla.

Europeana Newspapers

El LIBER informa que s’ha publicat la 1a Newsletter del projecte Europeana Newspapers. Hi trobareu: 

MedOANet National Workshop, 22 d'octubre. Madrid

La FECYT va presentar els resultats de l'enquesta MedOANet a Espanya. L'enquesta estava adreçada a entitats de finançament de la recerca, universitats, centres d'investigació i editors, i Espanya és, en tots els casos, el país que ha rebut més respostes dels sis que conformen el grup (Turquia, Grècia,Itàlia, França, Espanya i Portugal).