MedOANet National Workshop, 22 d'octubre. Madrid

La FECYT va presentar els resultats de l'enquesta MedOANet a Espanya. L'enquesta estava adreçada a entitats de finançament de la recerca, universitats, centres d'investigació i editors, i Espanya és, en tots els casos, el país que ha rebut més respostes dels sis que conformen el grup (Turquia, Grècia,Itàlia, França, Espanya i Portugal). 

Es posa de manifest que manquen més polítiques d'accés obert en tots els àmbits i que majoritàriament s'incentiva la via verda (repositoris) i s'avança lentament en la via daurada (revistes OA). Ara que els repositoris van creixent cal pensar seriosament en els temes de preservació.

Els objectius de MedOANet són de coordinació d'estratègies per incentivar l'accés obert, identificació de polítiques i agents i definició de bones pràctiques. Per aquest darrer objectiu és van convocar en aquesta jornada tres blocs de presentacions de casos concrets o bones pràctiques de polítiques o mandats d'accés obert: per comunitats autònomes (Madrid i Astúries), per universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona i Liège) i per part del editors una presentació del servei Dulcinea que indica les polítiques d'accés obert i autoarxiu de les revistes espanyoles.

La presentació més celebrada per tothom va ser la que va expolicar el recolzament a l'OA que es fa a la UAB.

Podeu trobar totes les presentacions i unes fotografies a http://www.recolecta.net/buscador/openaccessweek.jsp