Difusió

Les activitats de la CBUC van ser presents a la BOBCATSSS Conference 2014, el congrés de l’associació d’estudiants de facultats de biblioteconomia, documentació i ciències de la informació que està sota els auspicis de EUCLID i que enguany s’ha celebrat a Barcelona (UB), del 29 al 31 de gener. Va ser amb la conferència inaugural: “Are libraries sustainable in a world of free, digital and networked information?”. 

Més col·leccions especials al CCUC

Durant el mes de desembre s'han catalogat les següents col·leccions especials:

Premi Emerald a una estudiant de la UdL

El Servei de Biblioteca i Documentació informa que el passat 24.01 “el Vicerector de Campus, el Sr. Jesús Avilla i la Directora del Servei de Biblioteca i Documentació, la Sra. Loli Manciñeiras, van fer entrega d'una tablet Kindle Fire a la Sra. Olivia Petrina Vasilcu, estudiant de quart curs del grau d'Administració i Direcció d'Empreses en motiu del concurs organitzat per l'empresa Emerald al setembre del 2013 (vegeu foto).

Projecte SCOAP3: 10 revistes de física en accés obert

Durant el 2013 el CSIC I els consorcis de biblioteques de l'estat, i entre elles les biblioteques de les universitats catalanes, han estat treballant en fer possible el projecte internacional SCOAP3 en col·laboració amb institucions de més de vint països, coordinats pel CERN. El benefici immediat és l'accés obert a deu revistes electròniques de física (especialment la d'altes energies) i que fins ara només es podien accedir mitjançant el pagament d'una subscripció.

Reunió consorcis i grups de compra

El passat 14.01 es va celebrar una reunió de consorcis i grups de compra de biblioteques i el CSIC. A banda d’intercanvi d’informació (entre les quals sobre SCOPA3, vegeu més avall), la reunió es va centrar en fer una valoració dels processos de compres conjuntes fets el 2013.

16.000 tesis a TDX

Aquesta setmana la Universidad de Murcia ha introduït la tesi 16.000 a TDX (la 15.000 es va introduir fa just 6 mesos!). La tesi és de l'autora Christina Schwarz i porta per títol "Influencia de las aberraciones en visión binocular mediante el uso de sistemas de óptica adaptativa". Ha estat dirigida per Pablo Artal Soriano i presentada en el Departamento de Física de la UM. La podeu consultar a: http://hdl.handle.net/10803/128871

Un català de Granollers obre la caixa negra d'Innovative

Innovative, l’empresa que produeix Millennium ha passat per diferents moments en la seva història. De ser fundada per tres persones, ara és propietat d’una companyia inversora i té de CEO a Kim Massana.

La UB inaugura el seu Metalib+ mantenint el nom de ReCercador+

El passat dijous dia 23 la Universitat de Barcelona va posar en marxa el seu cercador d'articles de revistes Metalib+ (http://recercador.ub.edu). Com que es tracta d'una millora important de l'eina existent fins el moment (Metalib) han continuat la marca que ja tenien i que coneixia l'usuari: ReCercador+. 

Llibres on seure

De l’impagable bloc De casa al club:
http://decasaalclub.blogspot.com.es/2014/01/bancs-de-paners.html

Mineria de dades, Europa y la posició de LIBER

El Bloc “sinc: la ciència es noticia” podeu trobar una bona explicació del potencial de la mineria de dades i del conflicte que ara mateix mentè LIBER amb la Unió Europea. El post porta per títol: “La minería de datos provoca una rebelión en Europa” i comença així:

El impacto de las nuevas tecnologías en las industrias de la cultura

La revista Economía industrial (núm. 389) publica el monogràfic: El impacto de las nuevas tecnologías en las industrias de la cultura. A la introducció del monogràfic es diu:

ELAG'14: Call for proposals for ELAG 2014:"Lingering gold"

L’ELAG 2014 tindrà lloc a la University of Bath, Bath, United Kingdom (http://www.bath.ac.uk) els dies 10-13 de Juny de 2014 i han obert el termini per a presentar propostes. Diuen:

De rebaixes

De l’impagable bloc De casa al club, imprescindible si aneu de rebaixes:
http://decasaalclub.blogspot.com.es/2014/01/de-rebaixes.html