Bon Nadal i feliç any nou 2012

Expliquen que, en temps convulsos, a Betlem, un humil pessebre va donar aixopluc a una família necessitada.
Que així mateix, en temps difícils (com ho han fet quan no ho eren tant), les biblioteques aixopluguin als que necessiten, estimen i usen informació.

Bon Nadal i feliç any nou 2012

Presentacions del CBUC i dels seus programes

Presentacions del CBUC i dels seus programes

Aquests dies s’han fet diverses presentacions d’algun dels programes que relacionem a continuació:

TDX repositori oficial del CIC per les tesis de les universitats de Catalunya

S'ha aprovat aquesta setmana l'"Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya sobre els estudis de doctorat i el procediment per a la creació de les escoles de doctorat".

Universitat de Perpinyà

El passat 22.11 es va fer una presentació del CBUC i dels seus programes davant l’equip directiu de la biblioteca de la Universitat de Perpinyà. La Universitat forma part des de fa poc, juntament amb la UdG i la UIB, d’un campus d’excel·lència i està molt interessada en com millorar els seus serveis bibliotecaris amb una possible participació en alguns programes del CBUC.

Nova versió de CONTENTdm per a MDC

Després de molt de temps anunciant-ho, OCLC, ha tret una nova versió de CONTENTdm.

Les Juntas Literarias del Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona a l'MDC

A la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona es conserven les Juntas Literarias del Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona i ara es poden consultar a l'MDC a:
http://mdc.cbuc.cat/cdm4/browse.php?CISOROOT=/juntasliter

RACO: Incorporació de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya s'ha incorporat a RACO amb les seves publicacions "Apunts. Educació física i esports" i "Apunts. Educación física y deportes".

Carhus + recolza RACO

Carhus+ és una eina creada per l’AGAUR que permet conèixer on estan posicionades les revistes dins la seva àrea de coneixement, d’acord a estàndards de publicació científica i la seva visibilitat en bases de dades.

RACO en la jornada sobre edició digital a l'Administració

Dimarts 29 de novembre es va presentar RACO dins de la Jornada sobre edició digital a l'Administració organitzada per l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (http://www.gencat.cat/eadop/ijornada/jornada_digital/ijornada.htm).

Presentació de RECERCAT als centres CERCA

El passat 28.11 el CBUC va fer una presentació de RECERCAT al centres de recerca de Catalunya CERCA. Els 48 centres de recerca agrupats sota la Institució CERCA començaran a participar a Recercat  a partir del gener de 2012.

RACO: 2 revistes noves al novembre

Durant el mes de novembre s'han incorporat a RACO les següents dues revistes:

El nou RECERCAT en funcionament

El passat dilluns 28 de novembre vam posar en funcionament el nou RECERCAT amb la seva versió 1.7.2 de DSpace. Les principals millores que presenta són:

RECERCAT: Incorporació de l'ESMUC

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) s'ha incorporat a RECERCAT amb els seus 9 departaments que inclouran els projectes finals de carrera. El primer document ha estat: http://hdl.handle.net/2072/179088.

Preparant-nos pel futur: sessió sobre les RDA

Dimecres 30 de setembre l'Assumpció Estivill va fer una sessió pels bibliotecaris del CBUC amb el nom de "Un cop d'ull a Resource description & acces (RDA) i al seu futur".

Reunió del grup d'informàtics de Millennium

El passat dimecres es va reunir el grup d'informàtics de Millennium amb membres la Diputació de Barcelona com a convidats.

ELAG 2012 a Palma de Mallorca. Acceptació de ponències

Aquest any l'ELAG l'organitza la Universitat de les Illes Balears junt amb el CBUC a Palma de Mallorca durant els dies 16,17 i 18 de maig.

Valoritzant la recerca tot jugant

L’Oriol Comas i Coma ha fet joc un joc que es diu Inventum per a la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera. El joc Inventum té de tema central la recerca universitària. Trobareu una bona explicació a:
http://www.ub.edu/ubtv/ubtv_veurereg.cgi?G_CODI=02127&G_USCODI=179545

Le donne che leggono sono pericolose

“Le donne che leggono sono pericolose” és un llibre de Stefan Bollmann i Elke Heidenreich (que no està a cap biblioteca de les del CCUC, per cert) imprescindible no només per a les dones lectores sinó per a tothom interessat en les anàlisis històriques i sociològiques sobre el llibre i la lectura.