Cobertes de les revistes de Dialnet al CCUC

Des del dia 29 de maig es poden veure al CCUC les cobertes de les revistes que consten a Dialnet. 

Càrregues noves de registres bibliogràfics de la BC al CCUC

Recentment s'han integrat al CCUC 10.913 registres corresponents a diversos fons de la Biblioteca de Catalunya que encara  no hi estaven incorporats. Els fons corresponen a:

Més col·leccions especials al CCUC

Durant el mes de maig, a més de les col·leccions incorporades  a la MDC que automàticament ja formen part del filtre de col·leccions especials,

Exposició digital en ocasió del bicentenari de la Constitució de Cadis a la Biblioteca de la UPF

Amb motiu del bicentenari de la Constitució de Cadis, la Biblioteca de la UPF en col·laboració amb l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives, ha elaborat una exposició virtual amb el títol: Guerra i revolució: exposició digital en ocasió del bicentenari de la Constitució i les Corts de Cadis.

MDC: Nova versió en funcionament

Aquest mes hem posat en funcionament la nova versió que millora i modernitza la interfícies de l'MDC. Les institucions participants estan molt satisfetes amb el canvi ja que potencia i millora la personalització de les col·leccions i la imatge institucional, i a més fa més amigable la consulta per part dels usuaris.

MDC: Nova institució participant (Societat Coral Erato)

El passat 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, la Societat Coral Erato de Figueres va inaugurar la col·lecció "Erato Partitura Digital" consultable a través de la Memòria Digital de Catalunya (http://mdc.cbuc.cat/cdm4/browse.php?CISOROOT=/erato).

RACO: 3 revistes noves al maig

Durant el mes de maig s'han afegit a RACO les següents revistes: 

Visita de bibliotecaris francesos al CBUC

Divendres 15 de juny el CBUC va rebre la visita de 14 bibliotecaris francesos de l'Université Claude Bernard Lyon 1. 

Jornadas Expania a la Biblioteca Nacional

Durant els dies 24 i 25 de maig va tenir lloc el congrés anual de usuaris de productes Ex-Libris a Espanya (Expania). Durant dos dies l'empresa Greendata i les diferents institucions espanyoles que usen algun dels seus productes, van estar intercanviant experiències i resolent dubtes. El programa de les Jornades i les presentacions es poden veure a: http://www.expania.es/node/254

5as Jornadas OS-Repositoris (23-25 maig, Bilbao)

El CBUC va assistir a les 5as Jornadas OS-Repositorios celebrades a Bilbao. Podeu veure el programa i les presentacions realitzades a http://e-spacio.uned.es/ocs/index.php/osrepositoriosBilbao/motricidad i aquí unes conclusions elaborades per Pablo de Castro http://grandirblog.blogspot.com.es/2012/05/conclusiones-5as-jornadas-os.html.
 

Jornada sobre bibliometria: resultats

El dimarts dia 29 de maig es va celebrar a la Facultat de Biblioteconomia de la UB, i organitzada per Thomson Reuters i el CBUC, la jornada "Anàlisi de la investigació i avaluació: dels rànquings als indicadors" en la qual es van desglossar alguns dels aspectes més importants sobre la bibliometria. 

Gran Innovació requereix gran col·laboració

En Tommaso Giordano, de l’Istituto Universitario Europeo, Fiesole (Firenze) resumeix la reunió regional d’OCLC d’Europe, Middle East and Africa (EMEA) al Blok de BiD. La trobareu a:
http://www.ub.edu/blokdebid/ca/content/gran-innovaci%C3%B3-requereix-gran-col%C2%B7laboraci%C3%B3

Quatre recomanacions

  • A la p. web de la Institució Cerca, http://cerca.cat/, trobareu ‘El bloc de Lluís Rovira’, http://lluisrovira.cerca.cat/, s’hi ha publicat: “L’avaluació(?) de les revistes científiques en catalanística”. Parla de CARHUS i de Raco.

Màquines d'escriure

Web Biblioteca i TIC de la UPF accessible des de dispositius mòbils

La Biblioteca de la UPF informa que ha activat una versió de la web Biblioteca i TIC accessible des de dispositius mòbils. Conté una selecció de continguts d'interès per als usuaris en situació de mobitat: Renovar els documents en préstec, Buscar i reservar documents al catàleg, Saber si hi ha ordinadors portàtils disponibles, horaris i les adreces de les instal·lacions de la Biblioteca/CRAI, del PIE i de les aules d'informàtica, Consultar bases de dades, revistes-e i llibres-e que tenen versió per a mòbil, Configurar el correu, l'eduroam i VPN (des d'Apple), Fer consultes i peticions a través del CAU (des de determinats navegadors), Accedir a les guies temàtiques, Estar al dia de les darreres notícies de Biblioteca i TIC.