Bon any 2013

Que la darrera entrada del darrer actuacions de l'any sigui per desitjar a tothom que llegeix aquestes ratlles un bon any 2013: bon any!

Menció del CBUC en la presentació de SIBIL·LA

El passat dia 13 es va celebrar a la UAB el 25è aniversari del Servei de Documentació d'Història Local de Catalunya i de TRACES, base de dades de llengua i literatura catalanes. En la celebració es va presentar el servei SIBHIL•LA, que es defineix com un servei cientificotècnic transversal de l'àmbit de les humanitats que ha de permetre elaborar productes digitals (bases de dades, bibliografies especialitzades, pàgines web, exposicions virtuals...) i oferir
assessorament tècnic per a la consulta i la difusió de dades bibliogràfiques i documentals de les diferents disciplines humanístiques.

Seminari de l'ABES dins l'objectiu del Sistema Compartit

Aquesta setmana, en Jean Bernon, coordinador del projecte de sistema compartit de l'ABES, va impartir el curs " The French Union Catalog of Higher Education and Research, SUDOC, towards national next generation ILS".

Traducció número 50 del CBUC

Ja es pot consultar a Recercat (http://www.recercat.cat//handle/2072/204665) la traducció número 50 del CBUC: "Una visió general de les infraestructures de recerca a Europa - i recomanacions a LIBER", feta per Marina Losada (Biblioteca UPF).

Reunió de la CE

El passat 13.12.12 es va fer reunió de la Comissió Executiva del CBUC. Els principals temes tractats van ser:

Visita de biblioteques especialitzades al GEPA

Divendres passat, dia 30 de novembre, un grup de 20 professionals de biblioteques especialitzades dependents de la Generalitat van fer una visita per estudiar les possibilitats de participació al GEPA.

RACO: Una revista nova al novembre

Durant el mes de novembre es va afegir a RACO la següent revista: Mot so Razo de la Universitat de Girona (http://www.raco.cat/index.php/Msr)

"Masies Catalanes" a la 10a reunió de cartoteques a l'ICC

El passat dimarts dia 4, organitzat per l'Institut Cartogràfic de Catalunya, es va fer la desena reunió de cartoteques universitàries.

Article sobre el PUC

El darrer número de l'any de El Profesional de la Información (vol. 21, núm. 6), ha publicat l'article: PUC: préstamo consorciado de las bibliotecas del CBUC. http://hdl.handle.net/2072/204940

Presentació del CBUC a la Facultat de BiD

El passat 28.11, a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB es va fer la conferència “Confluència de dades: la trajectòria de les biblioteques del CBUC en la unificació de l’accés a la informació”.

Ressenya de l'Informe Finch sobre què ha de fer el Regne Unit amb l'OA

Un grup d’experts sota la direcció de J. Finch va redactar el juny passat un informe que feia recomanacions per tal que la tothom al Regne Unit pogués tenir accés a la informació científica. Amb el títol de “Què cal fer per tenir un accés universal a totes les publicacions científiques que sigui de qualitat i sostenible” en trobareu una ressenya al Blok de BiD que trobareu a: http://www.ub.edu/blokdebid/ca/node/320

Nous usos per als llibres impresos

El canvi de paradigma de l’imprès al digital obliga a trobar noves utilitats als llibres de tota la vida. Això és que va fer un grup distribuïdor de droga tal com ho explica la Vanguardia del 11.12.12 http://networkedblogs.com/Fm1Tk i veureu a la foto

La UAB a la reunió francesa de MedOANet

Els dies 22 i 23 de novembre va tenir lloc a Lyon el workshop del projecte europeu MedOANet a França.