Memòria del CBUC 2011

A la p. web del CBUC ja hi podeu trobar la Memòria d’activitats de 2011. Podeu anar-hi directament des de:
http://www.cbuc.cat/cbuc/sobre_el_cbuc/memoria/mem_ria_2011.

Beneficis de les activitats consorciades

El CBUC té per finalitat la millora del serveis bibliotecaris dels seus membres usant la cooperació. A efectes pràctics, aquesta millora es concreta en un o més d’un dels elements que es detallen a continuació:

Cobertes dels llibres del PEO per als catàlegs

La major part de les cobertes del Patronat d'Estudis Osonencs al repositori de cobertes del CBUC. La biblioteca de la UVic ha escanejat les cobertes dels llibres publicats pel Patronat d'Estudis Osonencs i ja es poden visualitzar des del  CCUC
http://ccuc-classic.cbuc.cat/search*cat/X?SEARCH=patronat+estudis+osonencs&SORT=D&searchscope=23 i des dels catàlegs locals.

Llibres de fons antic digitalitzats de la UPC al CCUC

El passat 12 d'abril s'han carregat automàticament en el CCUC 508 registres bibliogràfics corresponents a llibres digitalitzats per la UPC que formen part del portal de "Fons Antic de la UPC" estalviant, d'aquesta manera, la catalogació original dels documents.

MDC: Nova versió que millora i modernitza la interfície!!!

Fa uns dies es va actualitzar la versió del programari (CONTENTdm) que gestiona l'MDC en un dels dos servidors que tenim en funcionament. De moment el canvi l'hem realitzat en el servidor que allotja la col·lecció "Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (ARCA)". Si li voleu donar una ullada, consulteu per exemple la publicació humorística de tema esportiu "El Xut": http://mdc2.cbuc.cat/cdm/search/collection/xut

MDC: 2 noves col·leccions de la BC

La Biblioteca de Catalunya ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya aquestes dues noves col·leccions:

Nova col·lecció "Fotografies Eduard Toda a Egipte" de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer a l'MDC

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha incorporat una nova col·lecció a l'MDC. Es tracta de les "Fotografies Eduard Toda a Egipte".

RACO: 2 revistes noves al març

Durant el mes de març s'han afegit les següents revistes a RACO:

Jornada Software Libre Baratz - EPI

El passat dijous 29 de març, el CBUC va assistir com a ponent a la taula rodona amb el nom "Estado de la Tecnología, desde el punto de vista del Software Libre" dins les jornades de programari lliure organitzades per l'empresa Baratz i la revista El Profesional de la Información.

Seminari del Marshall Breeding: avaluació i vídeo

El passat dia 2 d'abril en Marshall Breeding (director de recerca i noves tecnologies a la Universitat de Vanderbilt) va impartir el curs "Global Business and Technology Trends in Library Automation".

Difusió

  • El CBUC va ser present a les 1es Jornades sobre gestió de la informació científica, organitzades per Institut d’Estudis Catalans, participant en la taula rodona “Accés a la informació científica: consorcis i xarxes”.  Va ser a Barcelona el passat 12 d’abril.
  • Les contribucions fetes a les Primeres Jornades sobre Gestió de la Informació Científica (12 i 13 d’abril), i també les que va fer el CBUC, poden consultar-se en els enregistraments vídeo que trobareu a: JGIC-2012.

Scholar Metrics

Fa uns dies va aparèixer 'Scholar Metrics', una eina feta per Google que vol mesurar l'impacte de les revistes i que presenta els seus resultats en obert.

LIBER Quarterly en OA

La revista LIBER Quarterly es publicarà ara en Accés Obert. És una revista de recerca en biblioteconomia que posa especial èmfasi en les realitzacions fetes a Europa. Podeu veure el sumari del 1r número en OA a:
http://liber.library.uu.nl/publish/issues/2011-3_4/index.html?000547

Jornada sobre bibliometria i avaluació de la recerca

El CBUC, en col·laboració amb Thomson Reuters i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, està organitzant a una jornada per a aprofundir i debatre sobre com s'avalua la recerca a les universitats i quines diferents eines hi ha per a fer-ho.