Integració de la Biblioteca de Montserrat al CCUC

Divendres 26 de juliol s'ha finalitzat la integració dels registres de la Biblioteca de Montserrat al CCUC. Es tracta de 361.000 registres dels quals un 40% han resultats duplicats amb registres ja existents en el CCUC.

Enllaç dels autors del CCUC a WorldCat Identities

Hem enllaçat els autors del CCUC al WorldCat identities. Exemple: http://ccuc.cbuc.cat/record=b5325798~S23*cat
WorldCat Identities d'OCLC és un motor de cerca que es compon d’informació d’autors i entitats extreta dels registres de WorldCat. De cada autor dóna:

Més col·leccions especials al CCUC

La Universitat de Barcelona ha incrementat les col·leccions especials en 12 col·leccions que recullen informació diversa de partits polítics:

De com n'és d'útil llegir ficció

Per si ho dubtàveu, podeu llegir-ho al Pacific Standard de 12 June 2013:

(OATD): Més d'un milió i mig de tesis doctorals en accés obert

En Llorenç Arguimbau, des de l’Observatori de la Recerca informa: Open Access Theses and Dissertations (OATD) és un nou recol·lector internacional de tesis doctorals, tesines i treballs de graduació en accés obert. En funcionament des de l'abril de 2013, OATD facilita l'accés a més d'1,6 milions de documents, inclosos els de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX)

Cirax al Congreso Iberoamericano de Aprendizaje a Distancia Mediado por Tecnología

Teresa Sancho, directora acadèmica de Cirax, va presentar el projecte en la conferència “Espais virtuals de compartició y col·laboració entre docents: Un camí vers la millora de la qualitat”. Sancho va posar sobre la taula qüestions com la necessitat d'una qualitat docent i el reconeixement institucional de la docència.

University libraries: 10 global portraits

El "The Guardian" publica un interessant reportatge on els directors de 10 grans biblioteques universitàries d’arreu del món expressen els seus pensaments sobre les biblioteques, el seu futur i el seu paper en l’educació superior.  Hi trobareu: