Miquel Puig, nou membre de la Comissió de Govern

A la reunió de la CE del passat 04.10 va ser presentat Miquel Puig com a nou membre del CG del CBUC en representació de la Secretaria d’Universitats i Recerca. 

Reunió del grup de catalogació per les RDA

El passat dijous 27 de setembre el grup de catalogació del CBUC per les RDA s'ha reunit per tercera vegada. 

Tots els registres de la UdL lligats amb els del CCUC

La UdL ja ha finalitzat la tasca de lligar els 280.000 registres bibliogràfics del seu catàleg amb els seus registres corresponents del CCUC, mitjançant el camp 001 del format MARC.

RACO al portal de "El racó de les Havaneres"

El portal "El racó de les Havaneres" (http://elracodeleshavaneres.com) inclou dins de l'apartat "Havaneroteca" una pàgina amb citacions d'articles de RACO sobre les havaneres. 

Presentació d'una experiència LOD del CBUC dins la Jornada OCLC

El passat dimarts dia 2 es va presentar una experiència Linked Open Data dins la Jornada OCLC organitzada per Doc6 amb la col·laboració de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. 

TDX: 13.000 tesis

El 10 d'octubre la Universidad de Murcia va introduir la tesi 13.000 a TDX! Aquesta tesi porta per títol "La Mediación Escolar como Herramienta de Educación para la Paz" i és de Reyna Lizeth Vázquez Gutiérrez. La podeu consultar a: http://hdl.handle.net/10803/85718

MDC: 5 noves col·leccions

Aquest mes s'han incorporat 5 noves col·leccions a l'MDC: 1 de la UB, 3 de la UPF i 1 de la UdG. Són les següents:

RACO: Nova versió en funcionament dilluns vinent!

Seguint el calendari establert, el dilluns (29.10.12) s'ha posat en funcionament RACO amb la última versió de l'OJS (programari amb el que funciona). Us recordem quines són les principals millores d'aquesta versió (2.3.7): 

Presentació del GEPA a les BEG

El passat 3 d'octubre el CBUC va ser convidat per la directora del Servei de Biblioteques de la Generalitat, a fer una presentació del GEPA a la xarxa de Biblioteques especialitzades de la Generalitat (BEG), xarxa de 35 biblioteques que actualment està gestionada per aquest servei. El GEPA va despertar molt d'interès entre aquestes biblioteques algunes de les quals tenen necessitats importants d'espai.

Un article del CBUC és el 2n més citat del JAL

L’article “Use and users of electronic journals at Catalan universities: the results of a survey”, publicat a: Journal of Academic Librarianship, vol. 33 (2007) 1, ha estat el segon més citat de la revista dels publicats en el període 2007-2011. Hi ha una versió catalana a Recercat, “Ús i usuaris de revistes electròniques a les universitats catalanes: resultats d’una enquesta”, que trobareu a: http://hdl.handle.net/2072/3717

Suplement internacional de l'American Libraries

Amb motiu de la IFLA d’enguany, s’ha publicat el darrer número del American libraries dedicat a: new global initiatives and improved worldwide access to products and services.
El número de la revista està disponible a: http://www.americanlibrariesmagazine.org/archives/issue/ifla-international-digital-edition-august-2012
Hi trobareu notícies recents sobre les RDA i sobre iniciatives de promoció de les biblioteques.

Orbis Cascade tria Alma com el seu sistema de nova generació

El passat 9 d'octubre, el conegut consorci nord-americà Orbis Cascade va anunciar la signatura d'un contracte amb Ex-Libris com a proveïdor del seu sistema automatitzat per Alma, el sistema de nova generació d'aquesta empresa.

Dades obertes i enllaçables

Un vídeo senzill per explicar les dades obertes i enllaçades (o vinculades)

http://www.universoabierto.com/8550/datos-abiertos-vinculados-%c2%bfque-son/