Reunió per la creació del catàleg de lectura pública

El passat 12.11 el CBUC va assistir a una reunió convocada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat que tenia per objectiu examinar com es pot avançar cap a la creació del catàleg de lectura pública (CLP). 

Aquest seria un catàleg col·lectiu que recolliria els fons bibliogràfics de les biblioteques públiques provincials i de les xarxes territorials de biblioteques (Barcelona, Girona, Lleida Tarragona i Terres de l’Ebre). Avui aquest fons estan en dues bases de dades i sumats serien uns 15M de documents, corresponents a 1,3M títols bibliogràfics diferents.

El CLP permetria que les biblioteques públiques municipals oferissin un catàleg comú com a interfície de consulta i, a partir d’aquí, que creessin serveis compartits com el préstec entre biblioteques o que fessin compres conjuntes. En això el CBUC té experiència i és per això que el Servei de Biblioteques ens demana col·laboració. La creació del CLP permetria, més endavant, planificar la creació del catàleg col·lectiu de biblioteques de Catalunya