Més col·leccions especials al CCUC

El projecte de buscar, catalogar i visibilitzar les col·leccions especials de les nostres biblioteques al CCUC va creixent. Durant el més de febrer s'hi han incorporat les següents:

La UdG també al 95% de registres lligats amb la 001

 La UdG ens ha informat que també ells han arribat a aquest 95% (a nosaltres ens constava un 94%) i que durant aquest mes faran actuacions que incrementaran aquest nombre i els permetrà activar també el lligam fort aviat. Aprofitem també per dir que el MNAC i el MACBA utilitzen aquest lligam fort ja que els seus catàlegs (hostatjats al clúster del CBUC) ja es van crear amb aquest sistema.

Lligam fort entre el CCUC i el catàleg local per a la UdL

Després d'arribar a un 97% dels registres locals identificats amb la 001 del CCUC, la UdL ha decidit canviar el seu tipus de lligam i posar un lligam fort i exacte tal com ja tenen UVic, UPC i UPF.

Presentació del CBUC i el CCUC per integrar les biblioteques dels museus de l'ICUB

El passat 7 de març el CBUC va fer una presentació a les  biblioteques dels museus que depenen de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per estudiar la seva incorporació al CCUC.

1r aniversari del GEPA

La inauguració oficial del GEPA va ser el 8 d'octubre de 2008, així que pot semblar que diem una bajanada, que potser no ho és tant per coses dels anys de traspàs. Aquest dimecres passat va ser el primer 29 de febrer des de l'any 2008, dia aquell que es va fer l'acte formal d'entrega de l'obra de rehabilitació de l'edifici.

MDC: Formació a la Biblioteca de Catalunya

El dimarts 28 de febrer 2012 vam fer una sessió de formació a la Biblioteca de Catalunya sobre el funcionament del programari (CONTENTdm) que fa servir la Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Les "Colònies d'Infants Evacuats de l'Arxiu Històric" de la UB a l'MDC

La col·lecció de fotografies "Colònies d'Infants Evacuats de l'Arxiu Històric" de la UB, consta de tres àlbums, dos de "Colonias en Francia" i el tercer de "Colonias del Extranjero".

Acord entre el CBUC i ell CSIC per enriquir el repositori cooperatiu d'imatges de coberta

Arran d'una idea proposada per la UAB, l'oficina del CBUC ha treballat amb el CSIC per arribar a un acord d'ús pel que fa al repositori d'imatges de coberta de llibres i revistes. 

RACO: 2 institucions i 6 revistes noves al febrer

L'Institut d'Estudis Autonòmics s'ha incorporat a RACO amb la seva publicació "Revista d'estudis autonòmics i federals" (www.raco.cat/index.php/REAF). L'objecte d'aquesta revista és l'estudi a l'entorn de les principals àrees de recerca de l'Institut: l'evolució de l'Estat autonòmic, el sistema polític i institucional de Catalunya, el procés de constitucionalització de la Unió Europea i l'evolució del federalisme en el dret comparat.

RECERCAT: Estadístiques disponibles

RECERCAT ja té disponibles les estadístiques que permeten veure les consultes que rep el repositori de forma global, per institució, i per document.

Voluntariat per fer traduccions

La crisi ha incidit en el petit programa de traduccions que el CBUC promou des de 2001. Creiem però que les traduccions ajuden a millorar el nivell professional tant d’un mateix com el de qui les llegeix. Traduir un text tècnic exercita el coneixement de la llengua i aprofundeix la formació professional. Llegir articles professionals (en qualsevol llengua) és formatiu. Disposar d’alguns textos seleccionats en català contribueix a que siguin llegits.

ELAG. Registration Open !

Ja està oberta la inscripció a l'ELAG 2012. Aquest any l'European Library Automation Group està organitzat conjuntament entre la UIB i el CBUC i es farà entre els dies 15 i 18 a Palma de Mallorca amb el títol "Libraries Everywhere". Podeu veure el programa i altres detalls a: www.elag2012.com

Valorització de les biblioteques

En aquests moments els interessos de les biblioteques per les estadístiques, els indicadors i la qualitat s’estan movent lentament cap a buscar elements que mostrin el valor de les biblioteques per a les institucions que les mantenen.

Col·laboració en un estudi

Susan Reilly, LIBER Project Officer, està coordinant un estudi per saber si seria d’utilitat tenir un compte o carnet que permetés als investigadors accedir a qualsevol dels recursos d’informació dels existents a Europa.

Canvi de tendència: les biblioteques volen visibilitat

Fa uns anys (no gaires però) vam analitzar si posar el CCUC a WorldCat. A favor de fer-ho hi havia que les universitats a través de les seves biblioteques guanyaven una visibilitat que no tenien amb els seus catàlegs locals, ni amb el CCUC. Vam rebutjar però perquè algú va dir una cosa això com que ja tenia prou feina amb els usuaris que tenia com per voler-ne més.