Reunió del grup de treball del CCUC

El passat dimarts 26 de juny es van reunir els interlocutors de catalogació del CBUC per tractar els següents temes: estat dels objectius del CCUC 2012, objectius del CBUC a 3 anys vista, integracions al CCUC 1996-2012,  estat del programa de col·leccions especials, feina feta pel subgrup de les RDA, estat dels lligams 001 CCUC-locals, còpia d'OCLC i estat de la qüestió de la catalogació dels recursos electrònics (baixes de subscripcions, canvis de paquets TxT que han passat a ser AxA...).

TDX: Càrrega automàtica de les tesis al CCUC i als catàlegs locals

Dilluns 2 de juliol s'ha fet amb èxit la primera càrrega automàtica al CCUC de les tesis que s'introdueixen a TDX. 

Signat conveni per la integració al CCUC de la Fundació Joan Miró

El passat 19 de juliol es va signar el conveni d'integració dels registres bibliogràfics de la biblioteca de la Fundació Joan Miró al CCUC.

Més col·leccions especials al CCUC

L'integració de noves col·leccions especials al CCUC continua incrementant-se regularment. De les catalogades aquest mes de juliol, destaquem:

Reunió del Grup de treball del GEPA

El dijous 12.07.12 va tenir lloc una reunió del Grup de treball de tècnics de col·leccions pel GEPA. La reunió va servir per fer un repàs a l'estat de l'equipament i dels seus objectius, i l'avaluació de les càrregues de l'any passat i el seguiment del pla pel 2012. En l'actualitat el grup està treballant en la millora de la difusió pública de l'equipament i l'inici d'un projecte per a la participació activa del GEPA a la gestió de les col·leccions.

RACO: 3 institucions i 5 revistes noves al juny

Durant aquest mes s'han incorporat a RACO 3 noves institucions:

L'Institut del Teatre amb la seva publicació "Estudis escènics" (www.raco.cat/index.php/EstudisEscenics) que acull treballs de recerca, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i el món, dossiers específics i temàtics, un ampli quadern de dansa, documentació sobre la temporada de les arts escèniques a Catalunya i ressenyes bibliogràfiques de les novetats editorials sobre el camp i l'àmbit de recerca de la revista.

8 revistes de RACO incloses al Journal Citation Reports

El Journal Citation Reports (JCR), l'índex de revistes més prestigiós del món, acaba de presentar la versió 2011. Des de l’any 2008, els territoris de llengua i cultura catalanes han duplicat el nombre de publicacions i han passat de 23 (JCR 2008) a 48 (JCR 2011). D'aquestes 48 publicacions catalanes, valencianes i balears, 7 estan incloses a RACO:

Reunió del grup de treball de repositoris (27.06.12)

El passat 27 de juny es va celebrar una reunió del grup de treball de repositoris amb els representants de cada institució. Els temes més importants que es van tractar són:

Premi Enric Freixa i Pedrals de l'AGAUR per un material docent de la UdL inclòs a MDX

El passat abril us informàvem que l'AGAUR havia convocat el Premi Enric Freixa i Pedrals amb l'objectiu de guardonar i incentivar l'elaboració de materials docents en llengua catalana i reconèixer el professorat que impulsa l'ús del català, sota uns paràmetres de qualitat, en l'àmbit universitari. Els materials docents que podien optar a aquest premi havien estar publicats a MDX durant l'any 2011.

Reunió del Servei de Biblioteques de la Generalitat sobre PI

El passat dimecres 11 de juliol va tenir lloc una reunió convocada per la nova Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, Carme Fenoll, amb l'objectiu de treballar l'elaboració d'un reglament únic de préstec interbibliotecari. 

Un pas definitiu cap a la consolidació del CBUES

Tal com hem anat informant, el CBUC està participant en un programa de cooperació que té per objectiu establir un consorci de biblioteques universitàries a El Salvador.

Espais escrits

Un espai (virtual) que val la pena visitar: http://www.espaisescrits.cat/home.php?op=43&module=rutes

El que ens fa humans és cooperar

Contra de La Vanguardia amb entrevista a Michael Tomasello, especialista en psicologia comparada entre humans i simis, que trobareu a:

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20120705/54321217732/la-contra-michael-tomasello.html

OA, per via daurada o per via verda

El País del passat dimarts es feia ressò d’una notícia del The Guardian del dia abans sobre l’accés obert a la ciència que trobareu a:  http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/07/17/actualidad/1342504142_716017.html