Canvi de tendència: les biblioteques volen visibilitat

Fa uns anys (no gaires però) vam analitzar si posar el CCUC a WorldCat. A favor de fer-ho hi havia que les universitats a través de les seves biblioteques guanyaven una visibilitat que no tenien amb els seus catàlegs locals, ni amb el CCUC. Vam rebutjar però perquè algú va dir una cosa això com que ja tenia prou feina amb els usuaris que tenia com per voler-ne més.
Les coses canvien, però i el CIPE (consorci de les biblioteques d’11 universitats del centre i nord d’Itàlia) ha decidit carregar els seus registres bibliogràfics a WorldCat amb les finalitats de “incrementar la visibilitat de les seves col•leccions i d’enriquir el recurs més important per a descobrir materials bibliotecaris [WorldCat]”

El consorci CIPE (Consorzio Interistituzionale per Progetti Elettronici – Interistitutional Consortium for Electronic Projects) va néixer el 2007 amb els objectius de promoure la cooperació entre els membres i assolir els avantatges de fer compres consorciades d’informació e-. Les universitats del CIPE són: Bologna, Florence, Genoa, Modena and Reggio Emilia, Padua, Parma, Pisa, Sassari, Siena, Venècia i la Polytechnic University of the Marche.

Renato Tamburrini, director del CIPE i de la biblioteca de la U de Siena diu:

    “Since academic research activity is going to be more and more international, we believe it is an added value to provide one resource—WorldCat—for all the information, besides the union catalogue in Italy,”
     items, in addition to items from other libraries around the world, in one search, regardless of their infrastructure and location.”

Eric van de Lubeek, director d’OCLC Europa, diu:

    “The addition of these records will almost quadruple the current Italian-language content and will enrich WorldCat with rare and precious materials from institutions that have been building collections for centuries,”
    “Researchers and students around the world will benefit from access to these collections.”