Reunió consorcis i grups de compra

El passat 14.01 es va celebrar una reunió de consorcis i grups de compra de biblioteques i el CSIC. A banda d’intercanvi d’informació (entre les quals sobre SCOPA3, vegeu més avall), la reunió es va centrar en fer una valoració dels processos de compres conjuntes fets el 2013.
Aquests van tenir ser un acord dels consorcis amb Wiley (amb un rebaixa important del preu de subscripció sense pèrdua de contingut), les renovacions de WoK i Scopus per part de la FECYT y l’acord no reeixit per una llicència espanyola amb Elsevier.
Es va valorar que el motiu principal pel qual l’acord amb Elsevier no havia estat possible ha estat que la part espanyola no havia pogut presentar un model econòmic que donés a Elsevier les garanties que li permetien compensar una rebaixa de preu. Per al 2014, els assistents van considerar que les línies de treball havien de ser les següents:
    Continuar (per banda de Rebiun) intentant que el Ministeri ajudi financerament les llicències nacionals o que trobi un entorn econòmic que permeti a les editorials fer rebaixes de cost, i que, mentrestant, no s’obrin negociacions amb cap editorial ja que aquestes poden afectar negativament les que ja tenen les biblioteques i els consorcis.
    Continuar treball de forma coordinada per tal de procurar trobar acords econòmics amb editorials (com ha estat el cas de Wiley).