Seminari de l'ABES dins l'objectiu del Sistema Compartit

Aquesta setmana, en Jean Bernon, coordinador del projecte de sistema compartit de l'ABES, va impartir el curs " The French Union Catalog of Higher Education and Research, SUDOC, towards national next generation ILS".

El curs va tenir una assistència de 40 persones de les institucions membres del CBUC, però també de la Diputació de Barcelona, del Servei de Biblioteques de la Generalitat i de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació. Jean Bernon, que coordina el projecte de sistema compartit dins l'ABES, va fer una explicació extensa de com estan organitzant ells la tria d'un sistema de nova generació, quins són els sistemes candidats que hi ha actualment al mercat i quina és la realitat pràctica d'aquests sistemes. El seu objectiu és el de tenir un sistema únic, hostatjat al núvol, i que doni servei a la majoria de les seves institucions (tot i que preveuen que, segurament, no totes optaran per aquesta solució). Una part fonamental del nou sistema haurà de ser que gestioni el contingut digital i els seus workflows.
Aquest seminari forma part del conjunt d'actuacions que s'estan duent a terme de cara a buscar un nou sistema compartit dins el CBUC: Es va fer un seminari d'en Marshall Breeding, ara el de l'ABES i properament un de la universitat de Tilburg i del consorci ORBIS-CASCADE, a més d'algun altre pendent de confirmar.