Orbis Cascade tria Alma com el seu sistema de nova generació

El passat 9 d'octubre, el conegut consorci nord-americà Orbis Cascade va anunciar la signatura d'un contracte amb Ex-Libris com a proveïdor del seu sistema automatitzat per Alma, el sistema de nova generació d'aquesta empresa.
La notícia va més enllà de la simple curiositat ja que, per nosaltres el paral·lelisme amb el CBUC és molt gran: aquest consorci format per 37 institucions i que fa 20 anys que treballen en col·lavoració, es va posar a treballar fa uns mesos en buscar un sistema que substituís els seus tradicionals ILS per fer-ne un de compartit. Els objectius eren molt semblant als nostres: reemplaçar els diferents sistemes en un de sol, tenir una eina que busqués tota la informació de la biblioteca (incloses revistes electròniques, repositoris, etc.) i que fos un sistema molt més eficient gestionat amb la modalitat SaaS (Software as a Service).

Com diu el seu director, John Helmer, és molt important per ells tenir un únic sistema que maximitzi la eficiència en tots els aspectes comuns dels seus socis, però que alhora pugui adaptar-se a les necessitats úniques de cada institució especialment pel que fa a la presentació davant l'usuari.