Tots els registres de la UdL lligats amb els del CCUC

La UdL ja ha finalitzat la tasca de lligar els 280.000 registres bibliogràfics del seu catàleg amb els seus registres corresponents del CCUC, mitjançant el camp 001 del format MARC.


Aquesta tasca ha estat duta a terme per l'Àrea de catalogació de la UdL,  personal informàtic i catalogadors de les biblioteques. Hi ha dedicat molt de temps i esforços, primer lligant de manera automatitzada el màxim de registres fins arribar a la feina de revisió manual, més lenta i feixuga.
Tenir tots els registres del catàleg local lligats amb els del CCUC, és essencial per:
  • El funcionament del PUC, que dóna la disponibilitat dels exemplars locals només si han estat lligats a través d'aquest camp. Si un registre local no té la 001 del CCUC, no apareix en el PUC.
  • La creació, en un futur, d'una base de dades única.
  • Anar directament al registre local des d'un registre del CCUC "clàssic". Per exemple, en el cas del llibre Manual de contabilidad pública de Bernardino Benito López. Madrid : Pirámide, 1995 http://ccuc.cbuc.cat/record=b1827437~S23*cat, si a través del botó de "Com trobar-lo" cliquem a la UdL el sistema et dirigeix directament al registre local i els seus exemplars. Si en canvi, cliques a la UB, UAB o UJI els sistema et dirigeix a la pantalla de títols que s'assemblen, però no al registre concret.
Finalitzar els treballs de lligams entre els registres del CCUC i els registres corresponents de la majoria dels catàlegs locals és un dels objectius del CBUC per a aquest any. És important que les institucions hi dediquin tots els recursos possibles.