Un pas definitiu cap a la consolidació del CBUES

Tal com hem anat informant, el CBUC està participant en un programa de cooperació que té per objectiu establir un consorci de biblioteques universitàries a El Salvador.
 El Programa està finançat per la Agencia Española para la Cooperación Internacional – AECID, el lidera la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, i hi col·laboren el CRAI-Biblioteca de la UB i el CBUC. El projecte de cooperació consisteix en la promoció dels programes de cooperació entre les biblioteques universitàries de El Salvador.

El consorci es va constituir el 28 de gener de 2011, però li faltava fer el pas fonamental: que els membres acordessin aportar finançament per tal de poder passar a fer compres cooperatives de recursos digitals. Aquest pas s'ha fet en una reunió, el proppassat 18 de juliol (vegeu fotografia), en què es va decidir que les principals universitats de El Salvador pagarien cada una d'elles una quota. El proper 15 d'agost es farà una reunió de vicerectors acadèmics o delegats del rector per a la biblioteca amb l'objectiu d'establir la ruta de treball per a la consolidació del CBUES més enllà del 2013, quan s'acaba l'ajut de l'AECID.

Aquest acord  ha estat possible gràcies a la presentació de les activitats del CBUC que el president del CBUC va fer als vicerectors acadèmics o delegats del rector per a la biblioteca el proppassat dia 16 de juliol i a les entrevistes que, juntament amb els coordinadors del projecte, va mantenir amb diversos rectors i responsables universitaris, el viceministre d'educació superior i la directora general de centres de recerca i tecnologia per tal de mostrar-los els avantatges de la cooperació bibliotecària.