Presentacions del CBUC i dels seus programes

Presentacions del CBUC i dels seus programes

Aquests dies s’han fet diverses presentacions d’algun dels programes que relacionem a continuació:



1. Al Departament de Territori i Sostenibilitat. El Departament ja participa en alguns programes del CBUC i actualment està analitzant les diferents opcions que tindrien per canviar el programari actual dels catàlegs de les dues biblioteques: la de Territori i Sostenibilitat i el Centre de Documentació de Medi Ambient, actualment totes dues dependents del mateix Departament. Una de les opcions que consideren és la d’usar el Clúster Millennium.

2. A l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’Institut té un nou director i aquest va estar examinant si els programes del CBUC els serien útil per a la realització de les seves finalitats. Actualment l’IEI només participa a MDC, però es van considerar diverses possibilitats de treball com la introducció de la Revista Ilerda a RACO, el mateix per a altres revistes lleidatanes, i la catalogació de la biblioteca especialitzada de l’Institut al CCUC

3. A la comissió de Recerca del CIC. L’objectiu fonamental era en aquest cas explicar als membres de la Comissió la situació actual de la BDC i analitzar la seva sostenibilitat. Es van explicar els principis de funcionament de la BDC, els resultats assolits i les dificultats de finançament actuals. Aquestes provenen de 2 llocs. La 1a causa és antiga i és que els increments en el cost de les revistes estan per sobre l’IPC. La 2a, més nova, és la incapacitat actual de les institucions d’incrementar les seves aportacions al ritme de l’increment del cost. Es van explicar les accions de contenció fetes i en curs i es va demanar als vicerectors que considerin els impactes negatius en accessibilitat que tindran les disminucions de les aportacions dels membres a la BDC.