Primera reunió virtual del CBUC

Un dels objectius del CBUC per l'any 2012 era el d'adoptar solucions tècniques i promoure les reunions virtuals que ens permetessin reduir els costos d'assistència a algunes reunions del CBUC i flexibilitat en la manera de participació. Per poder-ho fer s'ha comprat equipament i s'ha triat l'aplicació Webex, aquest programa és el que ofereix les màximes prestacions amb el mínim cost i és la solució que s'adapta millor a les nostres necessitats.

El passat dimecres dia 2 es va fer la primera reunió virtual per fer un tutorial d'un programa desenvolupat al CBUC per la gestió dels enllaços a través de l'etiqueta 001 entre el catàleg col·lectiu i els locals. La sessió va ser un èxit per la participació i pel funcionament tècnic dels equipaments, es va comptar amb un membre virtual per institució consorciada tot i que presencialment hi podia haver més d'una persona. D'aquesta primera sessió hem extret importants lliçons:

a) És una eina molt bona per fer demostracions o tutorials on, bàsicament, parla una persona i els altres fan preguntes puntuals.
b) Pot ser una eina bona per les persones que tinguin dificultats a assistir presencialment a una reunió, sempre que aquesta reunió estigui molt estructurada.
c) Difícilment amb aquesta eina substituirem reunions presencials on hi hagi un gran intercanvi d'idees entre els participants i calgui molta interrelació entre tots.