Reunió de consorcis a Barcelona (13.02.14)

El passat 13.02 es va reunir a Barcelona la taula de consorcis i grups de compres. Van ser-hi presents els consorcis BUCLE, BUGalicia, CBUA, CBUC i Madroño, els grups de compra G9 i Canarias-Levante, el CSIC i Rebiun. Aquest grup representa avui, pel que fa a compres de recursos digitals, la totalitat de les biblioteques de les universitats públiques d'Espanya + el CSIC. De fet, una de les coses que es va acordar a la reuió va ser canviar el nom que fins ara usem (Mesa de consorcios y grupos de compras) per un altre que pugui semblar més englobador de la totalitat de les universitats espanyoles.

Una bona part de la reunió va destinar-se a compartir informacions de la valoració del fet al llarg de 2013 amb les llicències espanyoles liderades per la FECYT i la CRUE. Rebiun n'ha fet una anàlisi que traspassarà a la CRUE per tal que s'estableixi una política per a les compres consorciades per al 2014. És possible (però no encara segur) que aquesta política doni més protagonisme als consorcis, al menys pel que fa a les negociacions.  

La mesa de consorcis continuarà intercanviant informació sobre la situació actual, coordinant accions  i treballant per procurar millorar les condicions d'accés a revistes e- de les grans editorials científiques. Així ha estat amb el projecte SCOAP3, que permet l'OA de 12 revistes de física d'altes partícules, cosa ja possible des d'inicis de 2014, tot i que falta encara que alguna autoritat espanyola signi el conveni per participar en el projecte i es faci càrrec del cost de subscripció de revistes que no es correspon a les universitats.