Resum estadístiques BDC 2013: usos de revistes electròniques

Durant el 2013 s'han descarregat prop de 5.770.000 milions d'articles (un 8,15% més que l'any 2012). A aquesta xifra s’hi arriba sobretot per la influència dels usos de les revistes Elsevier (que són de nou les més consultades de la Biblioteca Digital de Catalunya (BDC) i que han crescut per sobre del 13% respecte l’any anterior). Wiley experimenta un 6,11% d’increment i és el segon paquet de revistes més usat, seguit de Nature. Springer, tot i quedar en quart lloc pel que fa a recompte d’usos anuals, és el recurs que experimenta un increment més gran amb un 17,54%. En canvi, Informa Healthcare i Emerald han sofert decrements superiors al -20%, segurament degut a l’impacte de la reducció de participants en la subscripció consorciada 2013 a aquests dos recursos.

Donat que aquestes dades d'ús provenen de fonts externes, cal interpretar aquests índexs (tant els d'increment com els de decrement) amb certa cautela. No obstant, a grans trets ens confirmen la tendència dels darrers anys en el sentit de que els usos de les revistes electròniques dins la BDC segueix sent a l'alça tot i que de manera més atenuada que fa cinc-sis anys.


Aquestes dades (junt amb les dels usos 2013 a bases de dades i llibres electrònics de la BDC) es podran interpretar millor amb l'informe anual que com cada any ens està preparant el professor Àngel Borrego de la Facultat de Documentació UB, informe estadístic que inclou les dades acumulades d'ús, desglossades per producte i universitat.