L'arxiu històric del Liceu inicia la seva singladura com a fons digital

La Societat del Gran Teatre del Liceu i la UAB van presentar el dilluns 25 de novembre els primers resultats de la fase inicial del projecte de digitalització i catalogació de l’arxiu històric del Liceu. L’arxiu està format en la seva totalitat per més de 50.000 documents i objectes històrics, des dels inicis del Teatre, el 1847, fins a la temporada 1981-1982.
Una petita part dels documents digitalitzats es troben ja al Dipòsit Digital de Documents de la UAB i es poden consultar a:  http://ddd.uab.cat/collection/societatliceu
En aquesta primera fase s’han digitalitzat sèries documentals senceres, com, per exemple, el “Llibre del Conserge”, 26 volums que recullen el dia a dia ininterromput del Teatre (http://ddd.uab.cat/record/108359). La segona fase del projecte s’iniciarà al gener del 2014, a partir d’una nova campanya de micromecenatge impulsada per la Societat del Teatre del Liceu. Per enllestir tota la digitalització encara seran necessaris 150.000 euros.
L’interès principal del projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu històric del Liceu no es troba només en elaborar un repositori digital de documents. La UAB atorgarà a la plataforma digital un plus d’enriquiment documental, tot creant una biblioteca 2.0. Com a exemple us mostrem un vídeo amb una reconstrucció en 3D del Teatre del Liceu, amb la representació de Samsó i Dalila del 9 de gener de 1897. A l'escenari es mostren les escenografies corresponents a aquesta data, obtingudes a partir dels documents digitalitzats corresponents.
http://www.cvc.uab.es/~afornes/video_liceu.mp4