Conferència sobre ORCID

El proper 6 de setembre Laure Hakk, directora d’ORCID donarà la conferència "ORCID: Persistent researcher identifiers to support discoverability and interoperability". Serà a les 13 hores a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona).
En aquesta conferència es mostrarà l’adopció i pertinença a ORCID (Open Researcher & Contributor ID), es donaran exemples de com integrar aquest  identificador en el procés de presentació d’articles, en la sol·licitud de beques o ajuts, en la incorporació de documents en repositoris i en els sistemes de perfils universitaris. A més, es debatrà l’impacte dels identificadors ORCID en la gestió de la informació de la recerca.
ORCID és una organització sense ànim de lucre creada el 2010 amb l’objectiu de resoldre el problema de l’ambigüitat dels autors en la comunicació acadèmica. Ofereix un sistema per a la identificació inequívoca dels autors de publicacions científiques i alhora esdevé una eina per al registre de les seves dades i treballs, afavorint la seva compartició.
El registre ORCID es va crear l’octubre de 2012 i compta actualment amb més de 180.000 investigadors registrats amb un identificador únic i és acceptat per moltes organitzacions i editorials científiques, com ara Nature, Elsevier, Thomson-Reuters, CrossRef, etc.
Aquesta conferència és organitzada per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans, El Profesional de la Información, la Institució CERCA i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.