RACO: Reunió del comité editorial

El passat dimarts 22 de gener es va reunir el Comitè editorial de RACÓ. L’objectiu de la reunió, entre d’altres, era avaluar 18 peticions d’incorporació de noves revistes a RACO, de les quals 15 han estat aprovades i 3 s’han desestimat per no assolir els requisits establerts per poder participar a RACO.
La idea inicial de RACÓ era reunir en un sol portal les revistes, científiques i d’alta cultura produïdes en l’entorn català. Es va preveure que aquest es podien ser unes 325 revistes i amb les revistes la incorporació de les quals s’acaba d’aprovar RACÓ està a 390 revistes. Això sumat a un nombre considerable d’accessos són indicadors que aquella idea va ser encertada i que elprojecte ha tingut èxit.
Tot i això, RACÓ necessita reforçar-se. El comitè editorial te dos objectius importants per aquest any. El primer és –sense modificar la idea inicial- reescriure els criteris d’acceptació de revistes a RACÓ. El segon és orientar a les revistes en dinàmiques de millor que les permetin incrementar la seva visibilitat a la xarxa o la seva qualitat científica. Es va acordar també celebrar el proper 18 d’abril un seminari pensat pels als editors de revistes de RACÓ.