MDC: Nova institució participant i 5 noves col·leccions

L'Ajuntament de Manlleu s'ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya amb la col·lecció:

  •  Fons fotogràfic Carles Molist (http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/CarlesMolist). Aquesta col·lecció digital és una part del fons de fotografies del desaparegut fotògraf i activista cultural manlleuenc Carles Molist i Carrera (1948-1998). Per la seva vinculació amb diversos mitjans de comunicació escrits locals i comarcals, Molist retrata la transició democràtica a Manlleu i Osona. L'abast cronològic de la seva obra va del 1971 al 1997. La temàtica és molt diversa: actes culturals, polítics, reportatges paisatgístics, activitats de grups juvenils i de lleure, urbanisme, etc. El fons va ser cedit per la família Molist Carrera a l'Ajuntament de Manlleu l'any 2001 i passà a formar part de l'Arxiu Municipal de Manlleu, dipositant-se a la Biblioteca Municipal de Manlleu, Espai Mossèn Blancafort. El fons disposa de 180.000 negatius i 20.000 fotografies positivades en paper, i se n'han digitalitzat aproximadament un 30%.
Per altra banda, la Universitat de Barcelona ha incorporat 3 noves col·leccions:
  • Fons personal de Miquel Porter i Moix, 1930-2004 (http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/portermoix). El fons agrupa la documentació generada per Miquel Porter i Moix durant la seva extensa carrera professional així com també en la seva vida familiar. Encara que es va dedicar principalment al cinema, al llarg de la seva vida va fer moltes altres activitats que van des del teatre amateur a cantant, passant per l'activitat política. Cronològicament comprèn el període entre 1930 i 2004, any de la seva mort.
  • Fons Grewe d'alimentació i gastronomia (http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/fonsgrewe). La col·leció digital de cuina antiga és una selecció dels llibres més rellevants del fons bibliogràfic Grewe especialitzat en alimentació i gastronomia. Aquest es va iniciar al 1997 amb la incorporació als fons de la UB de la biblioteca de cuina de Rudolf Grewe, especialista en gastronomia i estudis de l'alimentació, i autor de l'edició del llibre de Sent Soví per a "Els nostres clàssics". La donació consta de 129 llibres antics (des del segle XVI al 1820) i gairebé 1000 llibres moderns.
  • Plaques de vidre de Ciències Naturals (http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/plaquesub). La col·lecció de "Plaques de vidre de Ciències naturals" és una recopilació d'unes 240 plaques de les primeres dècades del s. XX utilitzades com a material docent a la universitat, la majoria provenen de l'antic Laboratorio de Fotografía de la Facultat de Ciències però també es troben plaques comercialitzades per la firma francesa de Deyrolle de Paris i pel Laboratorio Biológico Marino de Baleares.
I per últim, l'Associació Rosa Sensat ha incorporat una altra nova col·lecció:
  •  Fons històric de la biblioteca Rosa Sensat - Arxiu (http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/arxiurs). Fons de l'Arxiu històric personal de la mestra Rosa Sensat i Vilà (1873-1961) que inclou cartes, diaris manuscrits, anotacions de viatges, fotografies, llibretes escolars dels seus alumnes, així com obres i articles publicats a revistes pedagògiques de l'època. En aquesta col·lecció s'afegeixen també, documents relacionats amb la seva tasca com a mestra de mestres i com a mestra de la dona.
Aquestes 5 col·leccions es troben també catalogades al CCUC i formen part de l'scope de col·leccions especials.