Inici dels treballs pel Catàleg de Lectura Pública

El passat 17.01.13 es va fer una reunió de la comissió del Departament de Cultura que treballa per fer el catàleg de lectura pública de Catalunya (CLPC). Aquesta Comissió va encarregar al CBUC un informe que proposi la millor manera de posar en funcionament el CLPC.
Actualment hi ha dos catàlegs de biblioteques públiques, un de mantingut pel Departament de Cultura de la GC i un altre per la Diputació de Barcelona.
L'informe presentat posa l'accent no tant en el catàleg com en els serveis bibliotecaris que es poden posar en funcionament a partir del catàleg, concretament, el d'identificació i localització de documents, el de préstec entre biblioteques i el de coordinació de compres a nivell català. El CLPC ha de permetre també estalvis importants  a partir de l'increment de la catalogació per còpia.
Les propostes d'implementació fetes suposen una 1a fase en la que es crearia el CLPC per identificar i localitzar documents. En aquesta fase el préstec interbibliotecari funcionaria com fins fins ara, per PI tradicional. En una 2a fase s'hi afegiria la possibilitat de fer préstec iniciat per l'usuari des del propi catàleg (com el PUC) i en una 3a es fusionarien els dos catàlegs actuals i es faria una sola BBDD.
En la reunió es va acordar que els tècnics comencessin a treballar per posar en marxa la 1a fase.