Lloguer de llibres universitaris

Amazon ha anunciat (6/8/2012) el llançament d'un nou servei de lloguer de llibres de text universitaris impresos (tant nous com usats) i digitals en format Kindle, anomenat Amazon Textbook Rental. Podeu trobar més informació a: http://beatcat.blogspot.com.es/2012/09/amazon-llanca-un-servei-de-lloguer-de.html

Sobre aquest tema, en Joan Roca, Director dels serveis bibliotecaris de la Minnesota State University a Mankato, ens informa del següent:

  • “A la nostra universitat la llibreria (Barnes & Noble) ja ha estat oferint aquest servei perquè és una cadena gran i competeixen amb Amazon. Jo no sé si hi ha molts estudiants que ho fan servir. Una altra cosa que sí continua tenint èxit a la nostra universitat és un servei de llibres de text que tenim en reserva a la biblioteca i es presten per 2 hores. Es un projecte conjunt de la biblioteca (hi posem el servei de préstec en reserva), de la llibreria (que hi posa peles), i de l'Associació oficial dels estudiants (que sel.leccionen quins llibres posar-hi cada any -- trien els que són d'assignatures generals i que siguin cars). Si vols veure la informació concreta:http://www.mnsu.edu/mssa/services/mavericktextbookreserve.html
  • “A la biblioteca no comprem mai llibres de text per a la col·lecció i aquests no els paguem nosaltres però ens va semblar una bona oportunitat de col·laborar amb el projecte dels estudiants i facilitar que els qui no poden pagar-se aquests llibres els puguin fer servir d'aquesta manera.
  • “La universitat no controla com els estudiants adquireixen els llibres. Els professors determinen quins seran els llibres de text d'aquest curs i els estudiants els poden comprar a la llibreria de la universitat, a una de competidora que hi ha a 100 metres, o online. Al final del curs l'estudiant pot tornar a vendre el llibre de text a la llibreria per un preu descomptat però no deixen de sortir cars. Per això van sortir els serveis de llogar llibres de text.”