El PUC: nou servei de préstec consorciat del CBUC

El 26 d’octubre posem en funcionament el PUC!.

Aquest servei permetrà a l’usuari descobrir els materials que les biblioteques consorciades posen a la seva disposició i obtenir els que necessita en règim d’autoservei.

També permet consultar des d’un sol lloc tots els recursos documentals existents de totes les biblioteques i conèixer de forma immediata la seva disponibilitat. Els 9.000.000 volums de les 170 biblioteques físiques del CBUC passen així a ser una sola col·lecció que l’usuari pot utilitzar sense necessitat de serveis intermediaris.

El PUC te grans avantatges per a l’usuari:
- La col·lecció de préstec a la que es té accés es multiplica almenys per vuit.
- És un servei universal i gratuït que pot gestionar directament.
- Té més prestacions en la consulta del CCUC, usa una interfície que permet fer recerques amb filtres i visualitza la disponibilitat del exemplars en temps real.

El PUC te grans avantatges per a les biblioteques:
- Ofereix més recursos documentals als seus usuaris, alhora que protegeix els propis de més alt ús intern.
- Estalvia personal ja que el sistema es fa en règim d’autoservei i sense errors en les citacions.
- No han de crear ni mantenir cap base de dades amb els usuaris del PUC.

Vegeu dues fotografies:
- Una on es veu una persona ensobrant un llibre demanat per PUC que s'enviarà a través de les maletes que l'han de transportar fins a la biblioteca on l'usuari ha triat rebre'l.
- Una altra que mostra un prestatge amb llibres de la UAB que han estat demanats per PUC i que s'hauran d'enviar a través de les maletes, a les biblioteques on els usuaris han triat rebre'ls.